plus.google.com/107510382557414523256
www.sitetalk.com/group/Gasthof_Alpenrose
facebook.com/alpenrose.hu
Abenteuerwelt Mautern www.abenteuerwelt-mautern.at
A pályaszállástól 25 km-re található az A9-es autópálya Mautern kijáratánál. A kiváló helyet gyerekek és felnőttek számára egyaránt ajánljuk. Található itt mini állatkert - amely egy libegős felvonóról nézhető -, és állatsimogató. A száguldás szerelmeseinek nyári bob pálya, különleges roller. Akinek még marad jártányi ereje, egy kisebb vidámpark várja az idelátogatókat.
Wasserspielpark www.wasserspielpark.at
A szállástól 38 km-re található ez a vízi vidámpark, ahol vízi malmok, kovácsműhely, drótkötélpálya, mászókák, hinták, csónakázási lehetőség várja a látogatókat. Egy mini vadvízi pálya nyújt lehetőséget játékos körülmények közt a rafting kipróbálására. Családoknak, osztályoknak ideális egész napos programlehetőség.
Wasserloch www.wasserloch.at
Wasserloch - Palfau: Szűk kanyonok, sziklás medencék, vízesések teszik a palfaui Wasserloch szurdokot (Palfauer Wasserlochklamm) felejthetetlen élménnyé. A Wasserlochklamm Ausztria egyik legszebb természeti látványossága. A szurdok bejárata egy acélkötelekből álló függőhídon át érhető el, amely 65 méter hosszú és 20 méter magasban húzódik a Salza folyó felett.
Traktormuseum Eberhard www.traktormuseum-eberhard.at
Traktormúzeum: A múzeum kiállítási területe körülbelül 1000 m2. A következő gyártmányú traktorokat állítják ki: Lanz Bulldog, Landini, Kramer, Hürlimann, Drexler, Nato-Nanomag, Steyr, Lindner, Güldner, stb. Ha szépen rendbe hozzák ezeket, szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a régi traktorok kedvelőinek. A kiállítás tárgyát képezik még a népviseletek, hintók és az állómotorok különböző modelljei.
Abenteuer Erzberg www.abenteuer-erzberg.at
Kirándulás a közeli vasércbányába: Panziónktól 6 kilométerre található az érchegység legnagyobb, ma is működő külszíni és mélyművelésű kitermelő helye. A látogatás során megtekinthető a bányamúzeum, majd egy monumentális 'taxi' viszi körbe a bányán a kirándulókat.
Asia Spa www.asiaspa.at
ASIA SPA Leoben: Ausztria harmadik legnagyobb wellness központja. Itt minden korosztály kipihenheti a síelés, túrázás, hegymászás fáradalmait.
ErzbergRodeo www.erzbergrodeo.at
Kemény fiúk… 5 kontinens 35 nemzet versenyzője… Az IRON ROAD PROLOG-jának startjához mintegy 1500 résztvevő áll rajthoz, majd teljes gázzal hasítanak a hegyen a kavicsos pályán fel a csúcsra. A mezőnynek igyekezni kell, mert csak az első 500 versenyző kvalifikálja magát az esemény csúcspontjának számító futamra: a RED BULL Scramble-re. 2013. 05. 30-06.02
Radmer rézbánya-múzeum www.kupferschaubergwerk.at
Családi élmény Ausztria legkisebb tárnavasútjával.
A Radmer völgyében már 3000 éve bányászták a rezet. 
1855-ben a kitermelést beszüntették, és feledésbe is merült.
1996-tól azonban néhány radmeri önkéntes újjá élesztette az
úgynevezett Paradeis-tárnát a hozzá tartozó szakaszokkal, 
aknákkal és fejtésekkel együtt.
A látogatókat kis csoportokban vezetik végig, melynek során testközelben és személyesen is tapasztalatot szerezhetnek a rézbányászok
nehéz munkájáról és életkörülményeiről. 
A bányamúzeumban az emberi erőfeszítések 
kézzelfogható nyoma még ilyen hosszú idő elteltével is nagy hatást tesz a látogatóra. A föld alá Ausztria legkisebb tárnavasútja visz le bennünket. 
Ebben a formában ilyenből ez az egy van a világon, és a gyerekek számára abszolút sláger: 
egyszerre kaland, időutazás és életre szóló élmény.
Séta a fák tetején
Sétaút a fák tetején: Európa legmagasabban fekvő sétaútja a környező hegyekre, erdőkre, mezőkre nyíló kilátással. A 2,7 km-es izgalmakkal teli út az érintetlen természetet mutatja be 20m magasságból. Lépcsők, hidak, emelvények s közben rengeteg játékos ügyességi feladat.
Repülés a hegyek között
repülés a hegyek között: Az 1600 méter magasról induló és 2,5 kilométer hosszú drótkötélpálya... Három állomás, egy a hegyen, egy a völgyben és egy közepén. Adrenalin a hegyen... Akár 115 km/órás sebességet,  hihetetlen kilátást néhol 120 méterrel a földfelszín felett.
Oberkapfenberg vára
Oberkapfenberg vára a 12. században épült, a 20. században felújították. Minden évben megrendezik a nagyszabású, középkori lovag fesztivált, mely az ország határain is kívül híres rendezvény. A ragadozó madarak bemutatója mindig lélegzetelállító élményt nyújt az egész család számára.
Rafting a Salza folyón
Áprilistól októberig fő attrakció a Rafting és Canyoning. 6 éves kortól 99 éves korig mindenkinek ajánljuk! Kezdők 6-8-10 fős csónakokban, haladók 2-3-4 fős kenukban élvezhetik a víz, a szűk kanyon és a csapatmunka nyújtotta élményeket!  Felejthetetlen élmény!!!
Vízi kirándulás
Kitűnő kikapcsolódás télen-nyáron egy séta az alpesi tó körül. Búvárkodás, csónakázás, strandolás... Eisenerz-Leopoldsteinsee, Vordenberg- Krumpensee, Präbichl-Grübsee
Búvárkodás
Búvárkodás 2000m-es hegyek között... Kristálytiszta hűsítő víz, jó csapat, gyönyörű környezet. Felszerelés bérlési lehetőség a helyszínen...
Via Ferrata
Via Ferrata útvonalak kezdőknek és haladóknak, gyakorlott túravezető kíséretében. Csapatépítő tréningek, extrém túrák kiváló programja. Felszerelést biztosítunk.
Red Bull Ring
Több mint 10 év kihagyás után ismét Forma 1 a Spielbergi pályán